Wingenestraat

Beschrijving

Dorpskern van Sint-Maria-Aalter, een gehucht en later parochie, gegroeid na de ontginning van het Bulskampveld in de 18de eeuw. De Wingenestraat leidt van het kanaal Gent-Brugge (via de Vaartlaan en Blekkervijverstraat) naar Wingene. Doorsneebebouwing met kleine dorpswoningen uit de 19de eeuw en begin 20ste eeuw met veelal aangepaste gevels. Voor de kerk, aan de overkant van de straat en de hoek met Schuurlo, is een parkeerplaats aangelegd, versierd met twee moderne ijzersculpturen, een kantklos en een bietenmes en vork voorstellende als hulde aan de kantwerksters en seizoenarbeiders, ingehuldigd op 24 augustus 1974.

Auteurs: Lanclus, Kathleen