Zavel

Beschrijving

Afgesneden bocht van de Antwerpse Steenweg. Op een plantsoen bij de aanvang van de straat in 1981 opgericht monument ter gelegenheid van de viering van het 700 jarig bestaan van de gemeente Zeveneken en als symbool voor de weefnijverheid in de streek: eikenhouten schietspoel gesculpteerd door M. Mees en betonnen vlieger van spinnewiel op cilindrische betonnen sokkel met opschrift "Leven is Weven / 700 jaar/ Zeveneken / anno 1281". Op het eind van de straat ter hoogte van de Halve Dreef en ter vervanging van een gesloopte oude kapel uit het vierde kwart van de 19de eeuw: bouw in 1978 (zie sluitsteen) van een nieuwe wegkapel in traditionele stijl toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw der Ledegouw, ter nagedachtenis aan de verkeersslachtoffers gevallen in voornoemde bocht van de steenweg. Gepolychromeerd plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld afkomstig van de oude kapel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke