Haspelstraat

Beschrijving

Korte verbindingsstraat tussen Ooievaarstraat en Aambeeldstraat (Brugse Poortwijk), en evenals laatstgenoemde daterend van 1863. Van de doorsneebebouwing die meestal reeds enkele aanpassingen onderging zijn nummer 22-24 en nummer 26-28 de best bewaarde en iets meer gevarieerde enkelhuizen van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag met typische ordonnantie uit het derde kwart van de 19de eeuw, namelijk imitatiebanden, doorlopende kordons en vensters met afgeronde hoeken, op de bovenverdieping gevat in geriemde omlijsting, bij nummer 22-24 voorzien van fraaie sluitsteen. Ook het 19de-eeuws houtwerk bleef behouden.