Beukelaarstraat

Beschrijving

Verbindt de Groendreef met de Bevrijdingslaan, twee belangrijke assen in de wijk zogenaamd Brugse Poort. Doorsneebebouwing waarvan nummers 20-22-24 opvallen door hun fraaie geveldecoratie. Bepleisterde lijstgevel van tweeënhalve bouwlaag van circa 1870. Imitatiebanden, versierde puilijst, doorlopende kordons en kroonlijst belijnen het horizontaliserend effect. Rechthoekige vensters op de bovenverdieping met bewaard houtwerk in een geriemde omlijsting met oren en fraaie sluitsteen in neobarokke stijl, bij de gekoppelde vensters van de traptravee van nummers 20-22 met leeuwenkopje. Ook de sluitstenen boven de eenvoudige deuren zijn uitgewerkt als leeuwenkopjes.