Geografisch thema

Korte Klarenstraat

ID
11178
URI
https://id.erfgoed.net/themas/11178

Beschrijving

Van Lange Klarenstraat naar de Beurs. Geopend in 1546 als rechtstreekse toegang naar de beurs en "Oostborzestraete" genoemd; hiernaast komt ook "Tapitserystraete" voor, verwijzend naar de activiteit van dit ambacht in deze buurt. Nog in de de 16de eeuw, aanleunend bij de Lange Klarenstraat, Korte Klarenstraat genoemd (klooster van de Arme Klaren). Kort straatje met mooi gezicht op een ingang van het Beursgebouw, echter banale bebouwing met voornamelijk grootschalige kantoren, magazijnen en parkings (storende blinde muren); enkel nummer 5: een ontpleisterde lijstgevel met bewaarde muurankers. Aan de pare zijde een storende bres, met parking.


Bron: DE MUNCK-MANDERYCK M., DECONINCK-STEYAERT R. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nb, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Korte Klarenstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/11178 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.