Tekst van Burgerhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6806)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder leien mansardedak, uit tweede helft 19de eeuw. Plastisch uitgewerkte bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen sokkel, doorlopende lijsten en kordons, panelenfries en houten kroonlijst met tandlijst op gegroefde voluutconsoles. Tweede bouwlaag met sierlijk gebogen gevelbreed balkon op zware consoles, ijzeren leuning; derde verdieping met dito balkonleuning voor middenvenster. Korfboogvensters met plastische sleutels en stucwerk onder lekdrempels, bewaarde roedeverdeling.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita