Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten

Tekst van Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77578)

Zaalkerk met westtoren opgetrokken uit zandsteen van de streek (Brusseliaan); gevelsteen met jaartal 1928 in het portaal en datum 3.8.36 op de toren. In de jaren '30 betekende dit gebouw een poging tot vernieuwing en vereenvoudiging van de kerkelijke architectuur met oog voor een zekere integratie in de omgeving, onder meer door gebruik van plaatselijk materiaal.

Mobilair. Twee barokke beelden (17de eeuw); Madonna en Christus, P. Stoffijn, 1929; reliƫfs P. Stoffijn 1930; Kruisweg 1932 en volgende;

Meubilair met art-deco-inslag.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne