Vanaf ca. 1898 werkte Alban Chambon samen met zijn zonen. Eerst met Fernand, later met Gaston en Alfred.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Monacoplein (Oostende)
Casino-Kursaal, opgetrokken tussen 1950-1952 naar ontwerp van architect Léon Stynen (Antwerpen) in samenwerking met Paul De Meyer.
Graaf de Smet de Naeyerlaan (Oostende)
Verbindingsbruggen circa 1900 aangelegd als onderdeel van de Koninklijke Baan, de ontsluitingsweg van de volledige kust uitgebouwd op initiatief van koning Leopold II. Opeenvolging van drie bruggen: een kleine brug op I-profielen over de Slachthuiskaai, een vaste brug over een inmiddels verdwenen afvoerkanaal, een vaste krukbrug over de spoorweg; de draaibrug over de Demeysluis sluit hierop aan. Draaibrug geconstrueerd in 1902-1903; andere bruggen in 1903-1905 in één fase gebouwd door de Franse architect Alban Chambon.
Groentemarkt 3, Kapucijnenstraat 2 (Oostende)
Voormalig hotel zogenaamd "La ville de Gand" naar ontwerp van de Franse architect A. Chambon, later "HOTEL DE GAND ET D'ALBION", ook "ALBION PALACE", zie opschrift in gevelfront. Momenteel handels- en appartementsgebouw van zes + twaalf traveeën (zijde Kapucijnenstraat) en zes bouwlagen onder plat dak uit het interbellum. Renovatie in 1949 onder leiding van architect S.R. Smis (Oostende).
Bondgenotenlaan 21 (Leuven)
Lavergne ontwierp in 1863 zijn schouwburg als een rechthoekig gebouw met uitgebouwde middenpartij en een stilistisch monumentale vormgeving in een classicistisch geïnspireerd eclecticisme. Bij de wederopbouw, na de oorlogsbrand van 1914, werd de schouwburg grosso modo in zijn originele vorm hersteld.