Persoon

Van den Panhuyzen, Walter

ID
11649
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11649

Beschrijving

Keramiekkunstenaar Walter Van den Panhuyzen (1938-1998) woonde en werkte aan de Gallifortlei 223 in Deurne. Voor de korte zijgevel naast de hoofdtoegang van de technische school op de Confortalei vervaardigde hij een vijf meter hoog en veelkleurig keramisch bas-reliëf van een vliegende Hermes, de god van handel en verkeer. Van den Panhuyzen leverde wellicht ook de drie kleine bronskleurige keramische tableaus die later naast de zijingang werden aangebracht: één met het gemeentewapen, de andere twee de handel, administratie en huishoudkunde verzinnebeeldend. Onder meer ook de zijgevels van de school voor buitengewoon lager onderwijs aan de Jozef Van Poppelstraat en van de wijkschool op de hoek Wouter Haecklaan-Arnold Vrancxlaan in Deurne dragen polychrome keramische reliëfs van Walter Van den Panhuyzen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Technische school voor handel en administratie, met wijkbibliotheek

Confortalei 173, 173A (Antwerpen)
Schoolgebouw in naoorlogs modernisme, in 1962 ontworpen door de Deurnese architect Etienne Oppeel als middelbare technische school voor handel en administratie, met wijkbibliotheek. Het complex werd tussen 1965-1970 in één fase gebouwd op het terrein van de gemeenteschool 'Lackbors'. Een kunstwerk van keramist Walter van den Panhuyzen is verwerkt in het parement van de straatgevel.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van den Panhuyzen [online], https://id.erfgoed.net/personen/11649 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.