Het plangebied ‘Wielsbeke- de Maurissenstraat’ is een onderdeel van een groter ontwikkelingsproject. Aan deze opgraving in het najaar van 2015 gingen al een archeologisch vooronderzoek en vervolgonderzoek vooraf, uitgevoerd door GATE.
Voorafgaand aan de werken in het najaar van 2015 is het onderzoeksgebied opgedeeld in negen werkputten. Tijdens de werkzaamheden is hiervan afgestapt en zijn op twee locaties verschillende werkputten in één vlak opengelegd om archeologische structuren in zijn geheel te onderzoeken. Werkputten 2, 9 en een deel van werkput 1 vormen de eerste locatie. De tweede locatie omvat werkputten 3, 6, 7 en 8 en een deel van werkput 4.
Het projectgebied is gescand op metaalvondsten in zones die overeenkomen met de archeologische werkputten. Teelaarde is eerst machinaal verwijderd vooraleer er tot metaaldetectie is overgegaan.
Bron: BEKE F. et al. 2017: Grafheuvels uit de metaaltijden en bewoning uit de Late IJzertijd en de Romeinse periode: Archeologische opgraving te Wielsbeke ‘De Maurissenstraat’. Ruben Willaert, Rapport 100, Brugge. Type: literatuur Datum:
In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.