Orgel parochiekerk Sint-Blasius

Voorgeschiedenis

Reeds van in het midden van de 18de eeeuw was er een orgel aanwezig (1746?). Het werd in 1826-27 gerenoveerd door P.J. De Volder (Gent) en in 1839 hersteld door I. Huyghebaert (Roeselare). Het is verdwenen in 1871 bij de bouw van het nieuwe orgel.

Huidig orgel

Het instrument is gesigneerd door Ph.-J. Forrest (Roeselare), en werd gebouwd in 1871-1872. Herstellingen en wijzigingen zijn uitgevoerd door J. Anneessens (Menen), in het Interbellum; verdere herstellingen zouden uitgevoerd zijn in 1954 en ook nog rond 1976. De laatste herstellingen dateren van 1984, door de firma Andriessen (Menen).

Auteurs: Roose, Patrick