Villa met maalderij De Meulderie

Beschrijving

Vrijstaande villa volgens mutatieschets van het kadaster van 1948. Woning met invloeden van de cottage-architectuur zie het dakenspel, de sokkel van rode baksteen en de gecementeerde bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.

Naastgelegen vermoedelijk voormalige maalderij "DE MEULDERIE", nu in gebruik als handelsruimte. Volume van rode baksteen met rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien. Laaddeur op de tweede en derde bouwlaag. Achtergelegen gebetonneerd bedrijfsgebouw.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Brugge, 207: Mutatieschetsen, Heestert, 1948/14.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie