Calvarieberg

Beschrijving

Houten calvarie tegen straatgevel van hoeve, vroeger bekend als Calvarie Vanderhaeghen, minstens uit de 18de eeuw, mogelijk opklimmend tot eind 16de eeuw. Recent aangepaste volkse beelden, namelijk alle ontdaan van hun polychromie en vernist; behouden Onze-Lieve-Vrouwe-, Heilige Johannesbeeld evenals lichaam van gekruisigde Christus doch diens hoofd vervangen. Eveneens vernieuwd kruis en dito afdak van ander type.

• DEVOS P. m.m.v. BAUTERS L. en VAN DURME L., De Sinte-Mariekerk van Everbeek, verborgen rijkdom in de Vlaamse Ardennen, Gent, 1998, p. 78-79.