Onderwijsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onderwijsgebouw

Beschrijving

Voormalige jongensschool uit de wederopbouwperiode (jaren 1920). Het huis van het schoolhoofd werd afgebroken. Nu onder meer in gebruik als plaatselijke openbare bibliotheek. Haakse vleugel onder pannen zadeldak (zaal) voorafgegaan door portaal en nutsgebouw onder lessenaarsdak. Inslag van de regionale baksteenarchitectuur confer de puntgevel met uitgewerkte aandaken en schoorsteentravee, en de geprofileerde muuropeningen. Bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling.

• MAES A., Wedstrijd tussen de landelijke gemeenten van de arrondissementen Veurne en Diksmuide, Reninge, 1952. (iconografie)

Auteurs: Vanneste, Pol