Stadswoning In de Dry Raepen

Beschrijving

In de eerste helft van de 17de eeuw woonhuis van beeldhouwer Maarten van Calster. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien).

Heden gecementeerde en grijsgeschilderde lijstgevel met bekronend driehoekig fronton waarvoor bouwaanvraag van 1787. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting met doorgetrokken onderdorpels. Rolluikkasten op de tweede bouwlaag.

Mooie bruingeschilderde houten winkelpui; penanten met achter-glas-beschildering. Kroonlijst op uitgewerkte consoles en vernieuwde puilijst met opschrift "De Kantieke Begijn"; afgeronde beglazing typisch voor de twintig-dertiger jaren en houten roedeverdeling bovenaan.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Inventaris gevels, nummer 242.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde