Art-deco-burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-Deco-burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van 1935 aanknopend bij de art deco confer geometrische vormentaal. Bakstenen lijstgevel verfraaid door het contrasterend gebruik van witgeschilderde lateien en muuromlijstingen, de rechthoekige erker en balkon met afgeronde hoek en geajoureerde bakstenen borstwering. Benadrukte deurtravee door het tweezijdig erkertje en het portaal met bovenlicht in getrapte omlijsting. Behouden schrijnwerk met groen glas in lood. Kroonlijst bekroond door arduinen sculptuur.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

Het schrijnwerk is vernieuwd en het groen glas is vervangen door helder glas, behalve in het bovenlicht van het portaal.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Leiedal (13 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els