Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

Wegkapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën, bestaande uit een rechte travee uitlopend op een driezijdige sluiting en afgedekt met een zadeldakje (leien), daterend van 1663.

Bakstenen gebouw met verwerking van zandsteen van de streek onder meer voor de lage, afgeschuinde plint, de hoekstenen en de daklijst met modillons. Voorgevel geleed door speklagen, uitlopend op een klokkenruiter en voorzien van een rondboogdeur in een omlijsting met uitstekende imposten, sluitsteen en druiplijst en bekroond met een op gelijkaardige wijze afgewerkt oculus; gevelsteen met verweerd opschrift "M. Nicolaus Godeloes per fundator huius A 1663" en klein oculus in de top. In de zuidgevel, een rondboogvenster met geprofileerde zandstenen omlijsting. In de noordgevel, sporen van een afgebroken bijgebouwtje en in de schuine zijde, een gedicht rondboogvenster.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne