• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Klein, alleenstaand gebouw, achteruit gelegen ten opzichte van de straat, mogelijk resterend van een voormalige hoeve.

Sterk gerestaureerd gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), met opkamer in de twee linker traveeën, die behouden bleven in stijl- en regelwerk op een stoel van silexblokken met keldergaten. Dit gedeelte behield twee kleine, rechthoekige vensters in houten omlijsting, de zijgevel een kruiskozijn in houten omlijsting.

De originaliteit van deze elementen, evenals die van de huidige ordonnantie is, gezien de restauratie moeilijk te achterhalen. De twee rechter traveeën zijn van baksteen en voorzien van twee getoogde deuren in een bakstenen omlijsting (tweede helft 19de eeuw).