Gemeentehuis en Vredegerecht van Evergem

Beschrijving

Oud gemeentehuis en vredegerecht (tot 1958), thans politiediensten. Opgericht in 1901-02 in eclectische stijl naar ontwerp van architect Louis Bouckaert (Brussel) onder leiding van aannemer E.J. Bertin (Ledeberg). Gerestaureerd in 1980-81. Bak- en zandstenen hoekgebouw van twee bouwlagen onder leiendaken. Uiterste poorttravee, met zandstenen korftoogpoorten, uitlopend in trapgevels. Afgekante hoektravee uitgewerkt met zandstenen, neogotische erker en trapdakvenster. Kruiskozijnen met cordons ter hoogte der dorpels en lateien.

• DEVOS P., De gemeentehuizen van Oost- Vlaanderen, Gent, 1982, p. 328-331.

Auteurs: Lanclus, Kathleen