Muurschilderingen parochiekerk Sint-Sulpitius en Sint-Dionysius

Beschrijving

Gewelfschilderingen rondom alle sluitstenen: rankwerk met bloemen tweede helft 15de eeuw - circa 1500. Ontdekt tijdens de ontpleistering van het kerkinterieur onder leiding van Jules Jacques van Ysendyck, gevolgd door de restauratie van de gewelfschilderingen; schilderingen op de gewelven in het koor gerestaureerd door A. Crusener en F. Goyvaerts Verelst, 1875. Sporen van schilderingen op verschillende plaatsen in de kerk.

• BERGMANS A. 1998: Middeleeuwse muurschilderingen in de 19de eeuw. Studie en inventaris van middeleeuwse muurschilderingen in Belgische kerken, KADOC Artes 2, Leuven, 306 (met bibliografie, archivalische en iconografische bronnen).

Auteurs: Bergmans, Anna