Neoclassicistische eenheidsbebouwing van winkels

Beschrijving

Neoclassicistische eenheidsbebouwing van oorspronkelijk vijf winkelhuizen, in totaal van veertien traveeën en drie bouwlagen onder zadeldaken. Bepleisterde witbeschilderde lijstgevel naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge) van 1870. Middenrisaliet van twee traveeën belijnd door imitatiebanden onder driehoekig fronton met radvenstertje; gekoppelde bovenvensters: rechthoekig met oren en entablement op de tweede en rondboogvormig op pilasters op de derde bouwlaag. Voorts rechthoekige bovenvensters telkens in geprofileerde omlijsting en op onderling verbonden lekdrempels; alternerende kroonlijst op de tweede bouwlaag. Aflijnende gekorniste kroonlijst op klossen. Oorspronkelijke winkelpuien alle gemoderniseerd in loop der tijden, nummer 10 van 1998.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 89/1998.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 14/1870.