Twee driewoonsten in cottagestijl

Beschrijving

Twee samenstellen van drie arbeiderswoningen in opdracht van 'Société d'Expedition Knappaerts', naar een ontwerp van architect Raymond Ceurvorst uit 1923. Identiek maar ten opzichte van elkaar gespiegeld grondplan en voorgevel. Beide gebouwen hebben een voortuin en bestaan uit zes traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, met extra verdieping onder het dak. Bakstenen gevels met bepleisterde bovenbouw van het middenrisaliet (en mogelijk oorspronkelijk ook van de hoekrisalieten). Middenrisaliet onder zadeldak met nok evenwijdig aan de straat, bekroond door vakwerk en bakstenen reliëf. Rechthoekige vensteropeningen; inspringend portaal onder gemetste rondboog en baksteenreliëf in ruitmotief . Deur met bewaard houtwerk en deurvenster, boven- en zijlicht met bewaard glaswerk in ruitmotief. Hoekrisalieten onder zadeldak met tuitgevel, bekroond met sierlijke spiraalvormig muuranker.

Auteurs: Cappuyns, Toon