Schoolgebouwen en pastorie Sint-Vincentius à Pauloparochie

Beschrijving

Volgens bouwaanvraag oorspronkelijk twee huizen, heden "gesubsidieerde vrije kleuter- en lagere school" (nummer 10), huis van de Dochters der Liefde (nummer 12) en aansluitend daarbij de pastorie (nummer 14). Sober neogotisch complex in donkere baksteen opgericht in 1909. Lijstgevel van samen acht traveeën met middenrisaliet van drie traveeën uitlopend in trapgevel en rechts ervan aansluitende poorttravee met doorgang met puntgeveltje. Getoogde deuren en vensters. Getrapt dakvenster en houten dakkapellen. Twee spitsboogvensters in het poortrisaliet.

In 1908 bouw van een vleugel met trapgevel in de Roggestraat.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1909/M/2, 1908/E/9.