Vastgesteld varend erfgoed

Motorjacht Avila

Vastgesteld varend erfgoed van tot heden

Vaststelling inventaris varend erfgoed
vaststellingsbesluiten: 16-06-2017  ID: 14472

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vastgesteld varend erfgoed vind je op onze website.

historische waarde

Koning Boudewijn bestelde de Avila in 1964 als sportvissersvaartuig op een werf in Bilbao. Het jacht, naar een ontwerp van Colin Mudie, lag afgemeerd in Motril aan de Spaanse zuidkust.

sociaal-culturele waarde

De Avila is het jacht dat koning Boudewijn gebruikte tijdens zijn vakanties in het Spaanse Motril. Vanaf Leopold II had de koninklijke familie een levendige interesse in de pleziervaart.

Avila

Onbepaald
De Avila is het motorjacht van wijlen koning Boudewijn. Het jacht wordt in het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel bewaard.