Red Farm Military Cemetery

Britse militaire begraafplaatsen

Beschrijving

De Britse militaire begraafplaats Red Farm Military Cemetery te Vlamertinge, is beschermd als monument.

Waarden

Britse militaire begraafplaats Red Farm Cemetery, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Typisch Britse militaire begraafplaats, aangelegd door A. J. S. Hutton, met karakteristieke elementen zoals de bakstenen omheiningsmuur, het smeedijzeren toegangspoortje en het Cross of Sacrificé.

in casu historische context en militair-historische waarde:
Begraafplaats aangelegd in april - mei 1918, toen naar aanleiding van het Duitse Lente-offensief een medische post ingericht werd in de nabijgelegen Red Farm. Met 49 doden is het één van de kleinste Britse militaire begraafplaatsen. Hiertoe behoren 3 burgerslachtoffers.

Poperingseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van A.J.S. Hutton. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren hekken, een 'Cross of Sacrifice' en drie rijen witte grafstenen.