waarneming

Maloulaan 16

archeologisch element
ID
988317
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/988317

Beschrijving

Bij graafwerken werden twee muurfragmenten aangetroffen.

Het eerste muurfragment lijkt behoorlijk massief en breed, en bevindt zich onder de tuinmuur aan de zuidzijde van het perceel. Op basis van de oriëntatie van de stenen kan afgeleid worden dat deze muur een west-oostverloop kent en zich verder zet onder de tuinmuur en het aanpalende perceel (huisnr. 14).

De tweede muur was zichtbaar in de talud, en betreft een smallere en kleinere muur, ca. 40cm breed. Deze muur lijkt dezelfde oriëntatie te hebben als de massieve muur (ca. 1 m tussenafstand) en loopt ook richting tuinmuur, maar nog enkele meters op het perceel van nr 16.

Mogelijk staat de eerste muur in verband met de stadsomwalling van Ieper. De tweede muur is te klein om een vestingsmuur te zijn, eerder gaat het hier om een oude tuinmuur of een verdwenen gebouwtje.

 

 


Auteurs: De Decker, Sam
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

muurresten

Datering: nieuwe tijd
Typologie: muurresten, vestingen
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Beschrijving:
De massieve muur bevindt zich onder de tuinmuur en is mogelijk te linken aan de vesten. Exacte afmetingen konden niet vastgesteld worden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Maloulaan 16 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/988317 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.