waarneming

Veldhovenstraat

archeologisch element
ID
980733
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980733

Beschrijving

Bij het landschappelijk onderzoek werd een begraven paleobodem aangetroffen. Deze werd verder onderzocht door middel van proefputten en bleek erg gecryoturbeerd te zijn. Het onderzoek leverde 1 lithisch artefact op. Het was verweerd en gepatineerd en had afslagnegatieven en impactsporen. Het werd geïnterpreteerd als een geofact.

Bij het proefsleuvenonderzoek werden 2 kuilen geregistreerd. De eerste kuil was scherp afgelijnd en had een donkergrijze vulling met houtskoolbrokjes. In de vulling bevond zich een (oor)fragment van een kom in geglazuurd oxiderend aardewerk (Late middeleeuwen of Nieuwe Tijd). De tweede kuil had een gevlekte, bruingrijze tot donkergele vulling. Uit de vulling werd een randfragment Maaslands aardewerk ingezameld. In het vlak van proefsleuf 3 vond men een bodemfragment van een laatmiddeleeuwse kan/kruik in Raeren steengoed. In het vlak van proefsleuf 6 trof men een wandfragment in handgevormd aardewerk met een grove kwartsverschraling (Bronstijd) aan.


Auteurs: Arts, Annick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Kuilen

Datering: bronstijd, middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: kuilen, vaatwerk
Context: paleobodems
Materiaal: aardewerk, geglazuurd aardewerk, houtskool, steengoed
Gebeurtenis:

Vuursteen

Datering: steentijd
Typologie: werktuigen
Materiaal: lithisch materiaal
Gebeurtenis:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Veldhovenstraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/980733 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.