waarneming

Kasteelstraat 34

archeologisch element
ID
979452
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/979452

Beschrijving

Op 18 juni 2020 werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd aan de Kasteelstraat in Gaasbeek. Centraal op het terrein werden enkele sporen aangetroffen, die als kuil werden geïnterpreteerd. In één kuilspoor werd een scherf van handgevormd aardewerk aangetroffen. Voor de verschraling werd silex gebruikt. Dit wordt door de archeologen omschreven als kenmerkend voor het middenneolithicum. Meer bepaald voor de Michelsbergcultuur.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Raap België bvba

Handgevormd aardewerk

Datering: middenneolithicum
Context: kuilen
Stijl: michelsbergcultuur
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Er werd één scherf aangetroffen en toegeschreven aan de Michelbergscultuur. Ze bevond zich binnen één van de kuilen en kwam aan het licht tijdens het aanleggen van het vlak. Het gaat om handgevormd aardewerk waarbij voor de verschraling silex werd gebruikt.

Middenneolithische kuilen

Datering: middenneolithicum
Typologie: kuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
In totaal kwamen vijf sporen aan het licht, die allen als kuil worden geïnterpreteerd. Binnen één van de kuilen werd een scherf van handgevormd aardewerk aangetroffen. Op basis hiervan worden de sporen in het midden-neolithicum gedateerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kasteelstraat 34 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/979452 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.