Tiegemstraat

Beschrijving

Lange straat met gebogen tracé, lopende van de Scheldestraat tot in de Anzegemse deelgemeente Ingooigem; daar onder de benaming Zonnestraat. Straat behorend tot het historisch stratenpatroon zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778).

Straatbeeld getypeerd door de aanwezigheid van verschillende textielbedrijven onder meer Assur Carpets-Deweer N.V. met bedrijfsgebouwen uit de jaren 1920 met name nummer 7, bedrijfsgebouw van negen beuken onder pannen sheddaken, voorgevel getypeerd door heiligennis. Aan de overzijde van de straat, nieuw bedrijf uit de jaren 1980. Tevens ook vestigingsplaats van tapijt (of textiel) afwerkingsbedrijf Vantieghem (nummer 2), opgericht in 1975.

• VAN HULLE M., e.a., Groot-Zwevegem in oude foto’s, Otegem 1000, deel 3, 1998, Eeklo, p. 82.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie