Klein Ronsestraat

Beschrijving

Woonwijk met verschillende doodlopende vertakkingen, loodrecht aangesloten op de Ingooigemstraat. Voorheen locatie van de "Bosch Molen" zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778). Gehucht met zelfde naam aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) ter hoogte van de huidige Mussestraat.

Voornamelijk sociale woningbouw, tevens enkele restanten van de oorspronkelijke bebouwing, onder meer nummer 94, dwars op de straat ingeplante boerenarbeiderswoning met deels vernieuwde achtergevel en schrijnwerk. Ook aanwezigheid van verschillende kleine voormalige textielateliers.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie