Poeldries

Beschrijving

Straat gelegen ten zuidwesten van de dorpskern; aanvankelijk met recht tracé, maakt ter hoogte van de kruising met de oude spoorweg een knik naar het zuiden. Laatste deel van de straat met knik naar het oosten (doodlopend) en naar het westen, daar uitkomend op de Bouvriestraat (Bossuit, Avelgem). Deel van het gehucht Poeldries, aangeduid als "Poeldriesch" op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Landelijke straat, locatie van verschillende historische hoeves, met name nummers 8, 10 en 13. De sites staan al aangeduid op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Straatbeeld tevens getypeerd door verschillende kapelletjes en een houten kruis.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie