Heestertplaats

Beschrijving

Korte straat met recht tracé, gelegen in het centrum van de gemeente. Verbinding tussen de Kerkomtrek en de Vierkeerstraat en behorend tot het historisch stratenpatroon van de gemeente zie aanduiding op een kaart uit het landboek van 1731 en op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Straat met woonfunctie, naast enkele restanten van de oorspronkelijke 19de-eeuwse bebouwing wordt het straatbeeld getypeerd door burgerhuizen uit de jaren 1950.

• Rijksarchief Kortrijk, Kerkarchief Heestert, nr. 115, Landtboeck der prochie van Heestert. La Bellerie van Audenaerde, 1731, opgemaakt door Pieter Hovaere.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie