Kwadepoelstraat

Beschrijving

Lange straat vertrekkende van de Kortrijkstraat. Verspreide bebouwing. In het eerste deel van de straat voornamelijk recente villabouw met daartussen enkele arbeiderswoningen en kleine burgerhuizen uit eind 19de of eerste helft 20ste eeuw, onder meer nummers 14-22 met eenvoudige bakstenen lijstgevel, nummers 18 en 20 met bewaard schrijnwerk; nummers 21, 23 en 25 verfraaid door muizentandfries; nummers 37-43 met één bouwlaag. In het laatste deel van de straat voornamelijk landelijke bebouwing bestaande uit (verbouwde) hoeves onder meer nummer 47, weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) en met sterk aangepast woonhuis en poortgebouw; nummer 70 aangegeven op de Atlas der Buurtwegen en met L-vormige opstelling; gerenoveerd in 1987.

• Gemeentearchief Zwevegem, bouwaanvragen, 1987/169.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie