Ellestraat

Beschrijving

Lange straat gelegen in het oosten van de gemeente, lopende van de Ommegang- naar de Avelgemstraat. Maakt deel uit van het historische stratenpatroon van de gemeente met landboek van Zwevegem (circa 1790). Licht gebogen tracé op het einde parallel lopend met het kanaal Bossuit-Kortrijk. Straatbeeld getypeerd door verspreide bebouwing. In het begin van de straat sociale woningbouw uit de interbellum doorlopend in de Guido Gezellestraat. Geconcentreerde recente bebouwing ter hoogte van het gehucht Knokke. Voorts ook vestigingsplaats van verschillende hoeves onder meer nummer 243, sterk verbouwde hoeve met muurnisje in zijgevel van boerenhuis met vermoedelijk oudere kern met hoogopgaand zadeldak.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie