Beekstraat

Beschrijving

Van de Oude Bellegemstraat naar de grens met Kortrijk; verschillende aftakkingen. Gebogen tracé met sterk dalend verloop in het begin van de straat, gekenmerkt door recente bebouwing. Buiten de dorpskern verspreide bebouwing voornamelijk bestaande uit hoeves, verscheidene sterk aangepast en/of buiten bedrijf onder meer nummer 39, met aangepast boerenhuis met vlechtingen en bewaard bakhuisje; nummer 56 met behouden schuurtje met in de zijpuntgevel rondboognis met kruisbeeld.
Verschillende recente wegkapellen onder meer ter hoogte van nummer 11, van circa 1950 met bakstenen puntgevel met strekken, bekroond door kruis; rondbogige deuropening met beglaasde en getraliede deur. Links van nummer 52, eenvoudig kapelletje uit de tweede helft van de 20ste eeuw met bakstenen puntgevel met beglaasde en getraliede rondboognis met heiligenbeeld.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie