Stationsstraat

Beschrijving

Eertijds Molenweg genoemd, sinds 1865 Stationsstraat, naar de omstreeks die tijd aangelegde spoorlijn Hasselt-Eindhoven en het in 1898 opgetrokken, circa 1920 vervangen en in 1967 afgebroken station.

Een oude lemen schuur werd van deze straat naar Bokrijk overgebracht. Volgens de Ferrariskaart (1771-77), bevond zich hier de vroegere schuttersboom van de Kleinender Sint-Trudoschutterij, tegenover de oude hoeve Agten.

• S.N., Lei en griffel, 4, 1, 1996, p. 9; 5, 2, 1997, p. 39 (i.v.m. de schuur in Bokrijk), 64 (i.v.m. de voormalige schuttersboom).

Auteurs: Pauwels, Dirk