Kamperbaan

Beschrijving

In de Atlas van de Buurtwegen (1844) Kamperdijk genoemd, naar het door Leopold I in 1835 op de heide tussen Beverlo en Hechtel opgericht militair kamp van Beverlo, bedoeld om over een groot oefenterrein te beschikken voor zijn leger en om een legermacht te vestigen tegen de toenmalige Nederlandse dreiging. Ook Steenweg naar het Kamp genoemd. De weg van Leopoldsburg naar Maaseik via Hechtel werd voltooid in 1845-46.

• JACQUES E., Bijdrage tot de toponymie van Hechtel, in Limburg, 39, 1960, p. 328; 40, 1961, p. 168.

Auteurs: Pauwels, Dirk