Luikersteenweg

Beschrijving

In de Atlas van de Buurtwegen (1845) Route de Liège à Bois-le-Duc genoemd en nog zeer schaars bebouwd.

Resterende, doch doorgaans min of meer grondig verbouwde, telkens twee in spiegelbeeld gekoppelde bakstenen arbeiderswoningen van één of anderhalve bouwlaag met voortuintje, teruggaande tot het begin van de 20ste eeuw. Type I (nummers 182-184, 186-188): diephuizen voorzien van met rechte muizentanden afgelijnde zijgevels. Type II (nummers 198-200, 204-206, 212-214, 220-222, 226-228): breedhuizen met gecementeerde afwerking, aflijnende dito muizentand en zijpuntgevels met aanbouwsels onder lessenaarsdak.

Auteurs: Pauwels, Dirk