Wagerdijk

Beschrijving

Aarden weg genoemd naar het voormalige waaghuis. Langs deze weg ligt de Geologische Tuin, een gezamenlijke realisatie van de stad Hamont-Achel en de Sterrenkundige Kring.

Het betreft een cirkelvormig pad van ongeveer 60 meter waarlangs gesteenten uit zeshonderdmiljoen jaar geologische geschiedenis zijn samengebracht. De meeste stenen zijn uit België afkomstig. Hier begint tevens het Planetenpad, een co-realisatie van de stad en de Sterrenkundige Vereniging De Noorderkroon. Het gaat om een aardse wandeling langs de zon en de planeten.

• CLAASSEN A., Rond de oude en nieuwe straatbenamingen te Achel, Achel, 1960, p. 25.
  • DEGEEST M., Ontmoeting met Hamont-Achel, ons stadje vandaag, Hamont-Achel, 2001,p. 196, 198.