Sint-Thomas Morusstraat

Behoort tot Zeebrugge-Bad.

Zijstraat van de Zeedijk, die loopt naar de Brusselstraat. Bij het ontstaan van deze straat kreeg ze van het schepencollege van Brugge op 7 november 1902 de naam Mechelenstraat. Op 9 januari 1948 werd de naam afgeschaft en vervangen door de huidige als herinnering aan de verschillende bezoeken die Thomas Morus (1477/78-1535) bracht aan Brugge.

Loodrechte straat waarvan de bebouwing aansluit bij de dijkarchitectuur, id est appartementsgebouwen en aan de westzijde enkele vrijstaande woningen met omliggende tuin. Nummer 5, enige resterende burgerwoonst, wellicht uit de jaren 1930, zie typische oranje baksteenbouw met erker.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 199.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia