Oude Pastoriestraat

Beschrijving

Loopt van de Jakob Reyvaertstraat naar de Dwarsstraat langs de kerkhofmuur. Gekasseide straat, op het einde afgezoomd met knotbomen.
Oorspronkelijke naam Pastoriestraat gewijzigd, zie huidig na de fusie in 1970 met Brugge. Naam verwijst naar de voormalige pastoriewoning, zie nummer 5.

Het eerste straatgedeelte paalt aan de kerkhofmuur. Bebouwing in functie van de aanwezige kerk, zie de vroegere pastoriewoning. Vrijstaande woningen, met overwegend een 19de-eeuws uitzicht, sommige met voortuin. Het tweede straatgedeelte heeft een meer landelijk karakter.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, 1977, p. 158.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia