Landslag

Beschrijving

Straat met kronkelend verloop beginnend bij Dudzeelse Steenweg en eindigend bij de Kruisabelestraat. Tracé volgt het verloop van de Eivoordebeek. Oorspronkelijke naam Landweg en Hofweg, in gebruik van 1596 tot de jaren 1910. Het was een aardeweg door de landerijen van Dudzele naar Koolkerke. Tot op heden wordt de straat overwegend bepaald door verspreide bebouwing bestaande uit hoeves die reeds deels staan weergegeven op een kaart van 1725. Het begin van de straat wordt bepaald door een nieuwbouwwijk.

• Rijksarchief Brugge, Collectie kaarten en plannen, nummer 520.
  • COORNAERT M., Dudzele en Sint-Lenaert, 1985, p. 532, nummer 292.