Bouvriestraat

Beschrijving

Straat met licht gebogen tracé, vertrekkend aan de Doorniksesteenweg en lopend tot aan het Plein. Ter hoogte van het Plein, knik naar het westen, splitsing van de straat, het westelijke deel loopt naar Helkijn (Spiere-Helkijn) het noordelijke deel gaat naar Sint-Denijs (Zwevegem). Naam afkomstig van de Heerlijkheid van Bouvrie, die zich uitstrekte in Bossuit en Sint-Denijs en afhing van het Oud Kasteel van Kortrijk. De hoeve van de heerlijkheid is gelegen op de grens met Sint-Denijs.

De westzijde van de straat wordt bepaald door het kasteeldomein van Bossuit. Verschillende toegangen tot het kasteel, veelal gemarkeerd door smeedijzeren hekwerk, zijn gelegen langs de Bouvriestraat. Aan de oostzijde, dreef lopende van het kasteel naar het kanaal Kotrijk-Bossuit.
Landelijke straat met verschillende hoeves, onder meer nummer 9 en nummer 11, zogenaamd "Goed te Bouvrie".

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie