Bosstraat

Beschrijving

Lange landelijke straat met gebogen tracé, lopende tussen de Ganzenhofstraat en de Knobbelstraat. Tracé reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), tevens vermelding van toponiem "Den Bosch". De basisbebouwing bestaat uit in kern 18de-eeuwse hoeves en boerenarbeidershuizen, tevens ook verschillende dwars op de straat ingeplante rijtjes met 19de-eeuwse arbeidershuizen, veelal met vernieuwd schrijnwerk onder meer nummer 6 verfraaid door fries en nummer 8-12, dieper in gelegen rijtje van vier kleine enkelhuisjes waarvan nummer 8 met bewaarde rolluikkasten. Zonder nummer, dieper in gelegen boerenarbeidershuis. Op de hoek van de straat met een doodlopend zijstraatje (ter hoogte van nummer 44), kapelletje van 1997 gedateerd in geveltop. Tevens ook nieuwbouw, voornamelijk vrijstaande villa's.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie