Sint-Jansstraat

Beschrijving

Voorheen Rijselverreweg genoemd, een zeer oude noord-zuid verlopende straat in de Sint-Janspolder, tussen de Sint-Janspolderdijk en de Graaf Janssdijk en doorkruist door het Leopoldkanaal. Zeer landelijke straat met de Boerekreek ten westen en een kleine dorpskern met kerk in het noorden, de parochiekerk Sint-Jan-Baptist in de Sint-Janspolder omgeven door een beboomd kerkhof dat als landschap beschermd werd bij KB van 22.10.1975 en de Sint-Eligiuskerk ter vervanging van de oude kapel in het zuiden in de oude wijk Bentille, op de grens met Kaprijke.