Houtstraat

Beschrijving

Smalle straat met elleboogvormig tracé ten oosten van de Spermalieweg. Bebouwing grotendeels bestaande uit vrijstaande eengezinswoningen uit de tweede helft van de 20ste eeuw, aansluitend bij de bebouwing in de verkavelingen ten oosten en westen van de Stationsstraat, in het noordoostelijk deel van de gemeente. Enkele bewaarde 19de-eeuwse éénlagige boerenhuisjes onder zadeldak, haaks op de weg ingeplant. Nummer 32 met gecementeerd parement voorzien van schijnvoegen; op het erf, losstaand beplankt stalgebouwtje onder zadeldak met Vlaamse pannen en gietijzeren handpomp met arduinen opvangbak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207 : Mutatieschetsen, Sijsele, 1862/29.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda