Dudzelesteenweg

Beschrijving

De Dudzelesteenweg is de verbindingsweg tussen Dudzele en de Koolkerkesteenweg in Oostkerke. De steenweg wordt in 1895 aangelegd; op het grondgebied van Oostkerke vormt de steenweg een dwarsweg tussen de lange Koolkerkesteenweg en de Rondsaartstraat, die de grens vormt met Dudzele. Door de aanleg van de Dudzelesteenweg wordt de erfoprit van het historische landgoed "De Snippe", historisch gezien gericht op het tracé van de Koolkerkesteenweg, verlegd, zie Dudzelesteenweg nummer 1. De straat behoort tot de wijk Langenhoek en kreeg pas in 1977, na de fusie met Damme, haar huidige straatnaam.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda