Houtincwerve

Beschrijving

Korte doodlopende zijstraat van de Hoornstraat, ten noorden van de woonkern "Den Hoorn". De bebouwing van deze straat bestaat uit losstaande eengezinswoningen in tuin uit de tweede helft van de 20ste eeuw. In deze bebouwing opgenomen, twee middelgrote bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, onder meer één ingebouwd in de woning nummer 4. De bunkers dienden naar verluidt als schuilplaats voor burgers tijdens geallieerde beschietingen en zouden nadien door de bezetter ingericht zijn als veldhospitalen.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda