Haarstraat

Beschrijving

Verbindt Grote Pieter Potstraat met Hoogstraat. In 1541 besloot de magistraat tot opening der straat. De aanpalende gronden werden verkaveld en verkocht. Oorspronkelijk "Cleyn Hoogstrate", sedert 1562 "Haerstrate" genoemd. Overwicht van bepleisterde en witgeschilderde lijstgevels met oude kernen, aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw: op de zuidzijde doorgaans enkelhuizen van drie bouwlagen met rechthoekige eenvoudig omlijste muuropeningen: op de noordzijde meer variatie in bouwhoogte en gebruikte materialen. Enkele topgevels.

Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek