Stenenschuur

Beschrijving

Zogenaamd naar de hoeve "Steeneschuer" (nummer 4), oude hoeve of "uuthof" van het Willemietenklooster van Watervliet (zie Kerkenhofstede), vermoedelijk opklimmend tot de 14de eeuw. De huidige hoevegebouwen, gelegen ten noorden van de Stenenschuurbrug over het Leopoldkanaal, dateren van de heropbouw na de vernieling bij de beschieting van 1944. De kleine boerenarbeidershuisjes ten zuiden van het kanaal dateren hoofdzakelijk uit het einde van de 19de eeuw en uit de 20ste eeuw.

• DE PAEPE J., Schoone Watervliet in ’t hooge Noorden, s.l., 2001, p. 9-10.
  • DHANENS E., Inventaris van het kunstpatrimonium van Oostvlaanderen, Tweede Aflevering: Kanton Kaprijke, Gent, 1956, p. 162.